Nieuwe klap voor Portsmouth

Wouter Laeremans
| 3 reacties
Nieuwe klap voor Portsmouth
Foto: © SC

De ondergang van Portsmouth komt een stapje dichterbij. Een rechter heeft Pompey drie weken de tijd gegeven om de schuld bij de Britse belastingsdienst in orde te brengen.

Het ziet er niet goed uit voor de ploeg van Anthony Vanden Borre. Vorige maand daagde de fiscus zijn club voor het gerecht. Portsmouth ging hier tegen in beroep, maar een rechter heeft vandaag beslist dat de zaak toch doorgaat.

De blauw-witten hebben een grote openstaande schuld bij de belastingdienst en moet die nu terugbetalen voor 10 februari, de dag van de zitting. Lukt dat niet, dan wordt de club meer dan waarschijnlijk onder curatele geplaatst. De curator kan dan eigendommen van de club, zoals het stadion, spelers of onroerende goederen, gebruiken om de schulden af te betalen.

Dat zou een unicum zijn in de Britse Premier League. Portsmouth zou ook negen punten in mindering krijgen, waardoor de degradatie haast niet meer te ontlopen zou zijn. Pompey staat laatste in de Engelse eerste klasse met veertien punten uit twintig wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties