Ruud Boffin naar Eredivisie

Wouter Laeremans
| 5 reacties
Ruud Boffin naar Eredivisie
Foto: © SC

Het Nederlandse MVV leent onze landgenoot Ruud Boffin uit aan VVV Venlo. De Limburgers hadden een keepersprobleem na het uitvallen van eerste doelman Dennis Gentenaar.

Boffin moet de concurrentie aangaan met Kevin Begois, ook al een Belg. Die kwam in doel na de blessure van Gentenaar in de match tegen Ajax op 20 september. Omdat Schalke 04 een opleidingsvergoeding van 60.000 euro eist als derde doelman Robert Böhm vijf wedstrijden speelt (hij heeft er al drie) en VVV dat niet wil betalen, zat de Eredivisionist zonder tweede keeper. Boffin vult dat gat nu op.
 

De 22-jarige Boffin begon bij MVV in de basis, maar de laatste wedstrijden voor de winterstop zette trainer Fuat Capa Volkan Ünlü onder de lat. Bij VVV Venlo moet Boffin Jan van Dijck overtuigen dat hij een stapje hoger aankan. Hij blijft tot het einde van het seizoen.

Boffin is een jeugdproduct van onder andere STVV en Racing Genk. In 2005 vertrok hij naar PSV, maar hij kon nooit een basisplaats afdwingen. Bij MVV lukte dat anderhalf jaar lang wel. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties