Gillet pakt punt met Bari op Genoa

Wouter Laeremans

Bologna liet een voorsprong schieten en speelde 2-2 gelijk in het kelderduel met Atalanta. Genoa en Bari hielden het op een 1-1 gelijkspel. Beide wedstrijden werden op 19 december uitgesteld wegens de slechte staat van het veld.

Bologna kon Atalanta bij winst op zes punten zetten en zo een uitstekende zaak doen in de strijd tegen de degradatie. Uiteindelijk moest de ploeg van coach Colomba tevreden zijn met een gelijkspel.

Marco Di Vaio had de thuisploeg al na 19 minuten op rozen gezet. De Italiaanse aanvaller krulde een vrije trap net onder de lat, doelman Coppola raakte de bal nog maar kon die niet uit zijn netten houden.

Een kwartier later maakte hij zijn tweede pareltje van de avond. Zijn spitsbroeder Zalayeta ontsnapte, maar moest zich inhouden. Hij gaf dan maar een schitterende voorzet op de meegekomen Di Vaio en die liet de doelman een tweede keer kansloos met een mooie volley.

Manfredini kon twee minuten later milderen met een rake kopbal op een hoekschop. Trainer Conte van Atalanta bracht na 57 minuten aanvaller Chevanton in en dat loonde meteen. De Uruguayaanse spits stond drie minuten op het veld toen hij de 2-2 eindstand op het bord zette.

Ook Genoa en Bari hielden elkaar in evenwicht. Barreto schoot al na vier minuten een afgeweken vrije trap hoog in doel voor de bezoekers. De Braziliaanse spits maakte daarbij wel gebruik van zijn arm.

Zeven minuten na rust kon Genoa-veteraan Milanetto onze landgenoot Gillet alsnog verschalken. Bari laat zo de kans liggen om een grotere sprong te maken in het klassement. De ploeg wordt wel negende.