Barcelona wint makkelijk op Valladolid

Barcelona heeft Real Valladolid verslagen met 3-0. Sevilla deed een goede zaak door de punten thuis te houden tegen Almeria. De ploeg wordt voorlopig vierde.

De leider in de Primera Division kende geen enkel probleem op bezoek bij Valladolid. Na twintig minuten drukte Barça even op het gaspedaal, Xavi en Dani Alves brachten hun team op 0-2. Lionel Messi dikte de score in de tweede helft nog aan.

De Catalanen zetten eerste achtervolger Real Madrid op acht punten, maar de Koninklijke speelt morgen nog tegen Malaga. Valladolid doet onderin een slechte zaak. Het blijft zeventiende, maar Tenerife en Real Zaragoza kunnen de Pucela morgen bijhalen.

Sevilla had eerder op de avond genoeg aan een treffer van Alvaro Negredo na negen minuten om Almeria af te houden. Santiago Acasiete speelde een te korte terugspeelbal, Renato snoepte het leer af en Negredo rondde de voorzet van de Braziliaan goed af.  Nadien kreeg de thuisploeg nog enkele goede kansen, maar scoren lukte niet meer.

De Rojiblancos springen door de zege naar een gedeelde vierde plaats, al kan Mallorca morgen tegen Espanyol Barcelona de kloof weer uitdiepen tot drie punten.

Deportivo La Coruna won in eigen huis met 3-1 van Athletic Bilbao. Filipe, Juca en Pablo Alvarez scoorden voor de thuisploeg, Diego Colozzo verschalkte zijn eigen doelman. Deportivo wordt voorlopig alleen vierde in de stand.