Defour: "Thuis 0-4 verliezen was onaanvaardbaar"

Wouter Laeremans
| 27 reacties
Defour: "Thuis 0-4 verliezen was onaanvaardbaar"
Foto: © SC

Steven Defour kijkt stilaan uit naar zijn comeback op de Belgische velden. Vorige zondag zat hij al op de bank, tegen vierdeklasser Sprimont en de reserven van KV Mechelen deed hij al een helftje mee. Maar een basisplaats is nog niet aan de orde.

Defour zag met lede ogen aan hoe de Rouches zich tegen Anderlecht naar de slachtbank lieten leiden. Kan hij tegen KV zijn ploeg weer op sleeptouw nemen? “Alles is honderd procent genezen, ik moet vooral ritme opdoen”, zegt de jonge kapitein aan Het Nieuwsblad. “Maar ik denk niet dat ik zondag aan de match zal kunnen beginnen. Fysiek ben ik nog maar zestig of zeventig procent.”

De middenvelder miste niet alleen een groot deel van de heenronde, maar zag ook de hele Champions League-campagne aan zich voorbijgaan. “Het meest spijtige vind ik dat we te veel punten hebben verloren in de competitie.”

Toch denkt Defour niet dat Standard aan een verloren seizoen bezig is. “We focussen ons gewon op het halen van de play-offs. Natuurlijk moeten we wel beginnen resultaten te halen”, weet de rechtspoot.

De verklaring voor de malaise in Luik is niet ver te zoeken. “Voorlopig spelen we niet als een ploeg. Of toch geen negentig minuten lang. De ploeg heeft mijn mentaliteit nodig. Maar mijn afwezigheid verklaart niet alles. De kwaliteit die deze groep toont is niet goed genoeg. Daar moet iedereen zich bewust van zijn.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties