Gerets bezorgt Al-Hilal de titel

Wouter Laeremans
| 8 reacties
Gerets bezorgt Al-Hilal de titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Al-Hilal won gisteren met 0-2 bij Al Hazm, terwijl eerste achtervolger Al Shabab bleef steken op een 0-0 geilijkspel. Genoeg voor de club van Eric Gerets om de Saudische titel te veroveren.

Met nog drie speeldagen te gaan kan Al-Hilal niet meer worden bijgehaald door de concurrenten. De club uit Riyad won het kampioenschap al twaalf keer, de laatste was in 2008. Voor Gerets is het al zijn zesde landstitel als trainer. Lierse, Club Brugge, PSV (twee keer) en Galatasaray pakten ook al de eerste plaats onder leiding van de Limburger.

“Ze zijn hier heel gelukkig. Maar echt feesten, dat zal pas voor morgen (vandaag) zijn”, reageert assistent-coach Peter Mommaert aan Het laatste Nieuws. “Het was geen makkelijke zege, maar het doel is bereikt: de titel.”

Gerets werd in juli 2009 binnengehaald als grote held, maar in Saoedi-Arabië verwachtten ze dan ook dat de trainer àlles zou pakken. Sjeik Bin Musaad kan nu al pronken met de titel, maar hij verwacht ook dat Al-Hilal de Aziatische Champions League wint. Die begint op 24 februari.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties