Liverpool kan nog eens winnen, Everton zet opmars voort
Ward Callens
| 1 reacties
Liverpool kan nog eens winnen, Everton zet opmars voort
Foto: © SC

Liverpool heeft na twee gelijkspelen nog eens de volle buit kunnen pakken in de Premier League. In eigen huis versloegen de Reds Bolton met 2-0 en klimmen zo naar een vijfde plaats. Stadsgenoot Everton pakte ook de volle buit, in Wigan.

Liverpool - Bolton: 2 - 0

De laatste keer dat Bolton kon winnen in Anfield was in 1954. Ook zaterdag slaagden de Wanderers er niet in iets klaar te spelen tegen Liverpool. De Reds hielden met een degelijke 2-0 zegen de drie punten thuis. Dirk Kuyt en een eigen doelpunt van Mark Davies legden de eindstand vast.

Liverpool had de hele wedstrijd in handen en boekt zo een broodnodige zege met het oog op de top vier in de Premier League, die recht geeft op de Champions League volgend seizoen.

 

Tottenham gelijk, Aston Villa en Everton winnen

Elders slaagde Tottenham er niet in een overwinning te boeken op het veld van Birmingham. Liam Ridgewell kon in extremis gelijkmaken voor de thuisploeg. Tottenham ziet Liverpool zo naderen tot op 1 punt.

Aston Villa doet ook nog volop mee voor een Europees ticket. De club van Martin O’Neill boekte een mooie zege op het veld van Fulham. Via twee doelpunten van Gabriel Agbonlahor werd het 0-2.

Everton zette zijn opmars in de Premier League voort met een 0-1 zege in Wigan. Marouane Fellaini, 90 minuten op het veld bij de bezoekers, zag zijn ploeggenoot Tim Cahill het enige doelpunt van de wedstrijd maken.


Degradatieduels in evenwicht

In de degradatietopper tussen Hull en Wolverhampton hielden beide teams elkaar in evenwicht. De Wolves werkten twee maal de voorsprong van Hull weg om toch nog een puntje uit de brand te slepen.

Ook West Ham en Blackburn hielden elkaar in evenwicht. De thuisploeg slaagde er niet in afstand te nemen van Blackburn en blijft zo maar net boven de degradatiezone staan.

Zaterdagavond staat Burnley – Chelsea nog op het programma. Zondag ontvangt Manchester City degradatiekandidaat Portsmouth en kijkt heel voetbalminnend Engeland uit naar de topper tussen Arsenal en Manchester United.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties