EK 2012: Stadion Karpaty Lviv is bouwwerf

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
EK 2012: Stadion Karpaty Lviv is bouwwerf
Foto: © SC

Over twee jaar vindt in Polen en Oekraïne het EK voetbal plaats. Zondag wordt hiervoor geloot. Maar het stadion van Karpaty Lviv ziet nog steeds uit als een bouwwerf. De UEFA maakt zich stilaan ongerust.

De drie andere stadions, in Donetsk, Kiev en Charkov staan er al. Daar zijn de voorbereidingen op het EK 2012 allang van start gegaan. Maar in Lviv, waar drie groepswedstrijden worden afgewerkt, zorgt politiek tumult voor een hoop vertraging.

"De situatie is slecht en we hebben veel fouten gemaakt, maar we hebben ervan geleerd en het stadion komt er", aldus een opzichter van de werken aan het stadion van Karpaty Lviv in HBvL.

De werken liggen momenteel stil, maar worden volgens enkele verantwoordelijken nog deze maand opnieuw hervat. Het stadion zou tegen de zomer van 2011 dan helemaal klaar moeten zijn, dat is één jaar voor de start van het EK.

Enkele bouwvakkers rond het stadion zijn daar nog niet zo zeker van: "Ik ben er niet zeker van dat er genoeg geld zal zijn om dit stadion helemaal recht te zetten. President Joesjtsjenko heeft al veel gestolen, de vraag is nu wie de volgende zal zijn."

Terwijl de drie andere gaststeden al volop bezig zijn met de voorbereidingen, is er in Lviv nog niet veel van het EK te merken. De luchthaven is niet meer dan één landingsbaan en het openbaar vervoer richting het stadion is niet in orde.

Michel Platini, president van de UEFA, gaf eerder al toe dat de organisatie van het EK door Polen en Oekraïne een riskante onderneming is. "Beide landen hebben geen ervaring met deze grote evenementen. Het is ook voor hun een groot avontuur, maar we blijven hoopvol op een goede afloop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties