Heerenveen verslaat Utrecht-Belgen

Wouter Laeremans

Brian Vandenbussche en Heerenveen hebben zich herpakt na een reeks van drie op achttien. Kersvers coach Everse debuteert met een 2-0 zege tegen Utrecht. Ook PSV en Roda JC wonnen met dezelfde cijfers.

Heerenveen – Utrecht: 2-0

Gerald Sibon bevestigde zijn goede vorm met twee doelpunten. De boomlange Nederlander trof al raak na vijf minuten spelen. In de tweede helft zette hij nog een strafschop om.

Brian Vandenbussche hield nog eens negentig minuten zijn netten schoon. Aan de overzijde speelden Jan Wuytens en Dries Mertens de hele match. Kevin Vandenbergh werd na 64 minuten naar de kant gehaald.

PSV – ADO Den Haag: 2-0

PSV beleefde een rustige avond in het Philips Stadion. Maza Rodriguez kopte een hoekschop aan de eerste paal tegen de netten. Ola Toivonen zorgde met zijn twaalfde van het seizoen voor een geruststellende voorsprong. De Zweed scoorde in de heenmatch ook al vier keer.

De competitieleider speelde zonder Timmy Simons. Funso Ojo mocht bij de Eindhovenaren nog twee minuten proeven van het echte werk. Timothy Derijck blijft met ADO in de gevarenzone.

Roda JC – Sparta Rotterdam: 2-1

De thuisploeg kon na twee verliesmatchen nog eens de volle buit pakken. Willem Janssen en Mads Junker zetten Roda op 2-0, in de slotminuut kon Falkenburg nog tegen prikken.

Anderlecht-huurling Kruiswijk speelde de hele wedstrijd, net als Laurent Delorge. Roda-coach van Veldhoven liet Yulu-Matondo ook nog zeven minuten meespelen. Roda neemt in het klassement afstand van Sparta en wordt twaalfde.