Maertens beslist spektakelmatch tegen Groningen

Wouter Laeremans
| 2 reacties

Heracles heeft op eigen veld Groningen verslagen met 4-3. De bezoekers kwamen op een 1-3 voorsprong via twee keer Enevoldsen en Nordstrand. Dost had tussendoor tegen gescoord voor Heracles.

Groningen gaf de zege zelf uit handen, want Gibril Sankoh kreeg na het uur rood en Leandro Bacuna pakte vier minuten later zijn tweede gele. Met negen kon Groningen de voorsprong niet meer vasthouden. Dost en Overtoom zetten de 3-3 op het scorebord.

Heracles bleef er alles aan doen om de numerieke meerderheid in een voorsprong op te zetten. Groningen kon aanklampen, maar Birger Maertens verloste de thuisfans in minuut 89. De verdediger scoorde zijn eerste goal ooit in de Nederlandse competitie voor Heracles en bezorgde zijn team alsnog de drie punten.