Man U walst over Vanden Borre en co

Wouter Laeremans
| 3 reacties

Portsmouth had geen verhaal tegen het aanvallende geweld van de Mancunians. Op Old Trafford stond na afloop 5-0 op het bord. Het geluk stond ook niet aan de zijde van de rode lantaarn. De bezoekers werkten de bal maar liefst drie keer in eigen doel.

Manchester United – Portsmouth: 5-0

Rooney bevestigde zijn goede vorm met zijn zevende goal in vier matchen. De spits fusilleerde David James vijf minuten voor rust met een rake kopbal. Amper vier minuten later wilde Anthony Vanden Borre Nani afstoppen, maar de bal week af op de voet van onze landgenoot en verraste de doelman in de korte hoek. 2-0 aan de rust.

De malaise voor Pompey was compleet toen een schot van Carrick even voor het uur via de voet van Richard Hughes binnen viel. Vanden Borre was nog maar net naar de kant gehaald of David James mocht zich een vierde keer omdraaien. Dimitar Berbatov hield met gemak drie verdedigers af, draaide rustig naar zijn rechtervoet en knalde de bal laag in doel.

De derde own-goal van de avond kwam op naam van Wilson, die bij het ontzetten van een voorzet de bal achter zijn eigen keeper legde. Manchester United haalt uit en springt weer naar de eerste plaats. Vanden Borre blijft alleen laatste in de Premier League.

Hull City – Manchester City: 2-1

Vorige week hield Hull Chelsea af, nu knoopten de Tigers aan met een eerste overwinning sinds november. Slachtoffer van dienst was Manchester City, met onze landgenoot Boyata negentig minuten tussen de lijnen. Na 20 minuten pakte de jonge verdediger zijn eerste gele kaart.

De Amerikaan Altidore scoorde na een halfuur zijn eerste goal in de Premier League, onze noorderbuur Boateng haalde kort na de rust verschroeiend uit van op 25 meter en liet Shay Given kansloos. Viera maakte zijn debuut en zag Adebayor de aansluitingstreffer netten, maar verder kwam Man City niet meer.

In de andere matchen van vanavond sprong Stoke City over Blackburn naar de elfde plaats in de stand na een 3-0 zege in Britannia Stadium. Higginbotham, Sidibé en Etherington deden de netten trillen. Samba moest bij de bezoekers een half uur voor tijd naar de kleedkamers met een tweede gele kaart.

Burnley kon na vier nederlagen op rij in 2010 nog eens winnen. De Clarets wonnen met 2-1 tegen West Ham United, dat in de gevarenzone blijft. Nugent opende de score met een mooie lob, Daniel Fox beleefde een droomdebuut en dikte aan tot 2-0. De aansluitingstreffer van de ingevallen Braziliaan Ilan kwam te laat.

Bolton Wanderers en Fulham deelden de punten in een scoreloos gelijkspel. Ook Sunderland en Wigan hielden elkaar in evenwicht. Diame maakte na 20 minuten 0-1, Jones redde een punt voor Sunderland.