Nice houdt Hazard op gelijkspel

Wouter Laeremans

Lille heeft dure punten laten liggen op het veld van Nice. Hazard en co blijven voorlopig derde in de stand, maar kunnen morgen ingehaald worden. Montpellier blijft resultaten boeken en komt op drie punten van Bordeaux, dat vanavond nog speelt.

Nice – Lille: 1-1

Nice kwam al vroeg in de match op 1-0. Na een kwartier ging Landreau de mist in op een voorzet van Rémy. Ben Saada profiteerde en kopte de openingstreffer in de lege kooi.

Lille domineerde maar kon niet gevaarlijk zijn. Coach Rudy Garcia wisselde na het uur Hazard en Mavuba voor Obraniak en de Melo. Die laatste bleek een gouden wissel, want de Braziliaan kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen na een vrije trap.

Lille bleef baas in Nice, maar scoren lukte niet meer. Les Dogues moeten hopen dat Monaco en Lyon morgen ook morsen met de punten.

Boulogne – Montpellier: 0-2

Boulogne stopte vorige week verrassend Bordeaux af, maar Montpellier liet zich niet verrassen. Souleymane Camara zette de bezoekers even voor het halfuur op voorsprong, Victor Montano besliste de match in de slotminuut.Montpellier blijft onder stoom en nadert tot op drie punten van Bordeaux.

Grenoble – Auxerre: 5-0

Hekkensluiter Grenoble zorgde voor de verrassing van de avond door de nummer zes, Auxerre, met forfaitcijfers weg te blazen. Ljuboja, Akrour, Matsui en nog eens Akrour maaktend e tweede helft overbodig. Daisuke Matsui maakte het na de pauze af met zijn tweede van de avond.

PSG – Lorient: 0-3

PSG blijft op de dool in de Ligue 1. Lorient klaarde de klus in tien minuten. Vahirua op strafschop, Gameiro en Amalfitano telden de thuisploeg nog voor de rust uit. PSG is vijftiende, Lorient klimt naar de achtste plek.

Lens – Le Mans: 2-1

Le Mans verloor voor de zesde keer op rij in 2010. M
onnet-Paquet en Eduardo Dos Santos diepten de voorsprong uit, Maïga scoorde vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Daar bleef het bij. Roland Lamah mocht tien minuten meedoen voor de bezoekers.

Sochaux – Nancy: 1-1

Stéphane Dalmat maakte de openingstreffer van Nancy-spits Issiar Dia ongedaan. Daar schieten beide ploegen weinig mee op in de buik van het klassement.