Rennes stopt ongeslagen reeks Bordeaux

Wouter Laeremans

Landskampioen Bordeaux heeft een eerste nederlaag in vijftien wedstrijden geleden op het veld van Rennes. Dat maakt de titelstrijd weer spannend in Frankrijk.

Rennes liep uit in de eerste helft via Marveaux en een strafschopgoal van Briand. Bangoura dikte net na de pauze aan tot 3-0. Bordeaux leek volledig knock-out geslagen.

Maar niets was minder waar. Rennes verzuimde om de score verder uit te diepen en na 65 minuten bezorgde Gouffran de titelverdediger nieuwe hoop. Vijf minuten later bracht Wendel weer spanning in de wedstrijd.

Bordeaux was herboren en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel nog aan de andere kant. De ingevallen Gyan stond maar een minuut op het veld, maar zijn eerste baltoetsen waren meteen goed voor de 4-2.

Bordeaux verliest voor de eerste keer sinds november en ziet Montpellier tot op drie punten komen. De Franse titelstrijd is weer spannend. Rennes wordt zevende.