Vercauteren: ''Komst van Standard laat niemand koud''

Vercauteren: ''Komst van Standard laat niemand koud''
Foto: © SC

Voor het eerst dit seizoen kan Vercauteren proeven van een echte derby tussen Genk en Standard. De coach voelt ook in de kleedkamer dat de komst van de Luikse ploeg een extra dimensie geeft.

"De komst van Standard wordt beschouwd als een echte derby spelen", opent Frank Vercauteren in de kranten. "Uiteraard om redenen die behoren tot het verleden die ik niet ken. Maar ik heb al begrepen dat de komst van Standard niemand hier onverschillig laat", gaat hij verder. "De rivaliteit tussen beide clubs is duidelijk groter dan met andere Belgische clubs."

Vercauteren beseft ook dat deze wedstrijd cruciaal kan zijn voor het resterende seizoen. "Voor ons is het als een wedstrijd voor de play-offs. In die zin dat Standard niet de plaats heeft die ze normaal moeten hebben. Ik moet zorgen dat Genk opnieuw stijgt in het klassement zodat ze opnieuw ploegen kunnen storen voor de strijd om de titel", gaat hij verder.

Volgens Vercauteren komt deze wedstrijd op het juiste moment. "Maar alle wedstrijd komen op het juiste moment, als we winnen tenminste", grapte de Genk-coach. "Even serieus, het vertrouwen is zeker en vast terug", besluit hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties