Man City niet voorbij Stoke, Chelsea en Portsmouth overtuigen

Ward Callens
| 0 reacties
Man City niet voorbij Stoke, Chelsea en Portsmouth overtuigen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City is zaterdagavond blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen het bescheiden Stoke City. De Citizens moeten zich straks op het veld van Stoke proberen plaatsen voor de kwartfinales van de FA Cup. Chelsea won wel overtuigend tegen Cardiff.

Manchester City - Stoke City: 1 - 1

Manchester City, zonder Vincent Kompany en met Dedryck Boyata de hele wedstrijd op de bank, is zaterdagavond blijven steken op een teleurstellend gelijkspel tegen Stoke City.

De thuisploeg kwam wel al snel op voorsprong via een lobbal van Shaun Wright-Philips, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Na een uur spelen kon een sterk spelende Ricardo Fuller de gelijkmaker binnenkoppen na een lange inworp van – hoe kan het ook anders – Rory Delap (foto).

De clubs spelen ontmoeten elkaar dus opnieuw om uit te maken wie er naar de kwartfinales van de FA Cup mag. Komende dinsdag staan beide teams ook al tegenover elkaar voor hun competitieduel.

 

Chelsea - Cardiff: 4 - 1

 

Eerder op de dag wist Chelsea zich wel te plaatsen, ten koste van Cardiff. De thuisploeg, zonder verdedigers John Terry en Ashley Cole, walste over de bezoekers uit Wales. Michael Chopra kon de zware cijfers enigszins milderen. Het werd uiteindelijk 4-1.


Southampton - Portsmouth: 1 - 4

Ook rode lantaarn Portsmouth plaatste zich voor de kwartfinales op het veld van Southampton. De getergde club won met overtuigende 1-4 cijfers.

 

De overige wedstrijden

 

In de overige wedstrijden won Birmingham met 1-2 bij Derby County en hielden Reading en West Brom elkaar in bedwang (2-2).

Zondag staan de overige wedstrijden van de vijfde ronde van de FA Cup op het programma. Fulham ontvangt Notts County, uit de vierde klasse. Aston Villa moet op bezoek bij Crystal Palace en Tottenham reist af naar Bolton.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties