Montpellier mee op kop in Ligue 1

Ward Callens
| 0 reacties
Montpellier mee op kop in Ligue 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Montpellier ontpopt zich stilaan tot revelatie van het seizoen in Frankrijk. De promovendus haalde het zaterdagavond nipt van Grenoble en komt daarmee op gelijke hoogte met leider Bordeaux.

Montpellier – Grenoble: 1 – 0

 

Montpellier liet zaterdag geen steken vallen tegen rode lantaarn Grenoble. De thuisploeg hield het op een zuinige 1-0 zege, maar pakt wel drie belangrijke punten met het oog op de titelstrijd. Victor Montano maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Montpellier telt nu even veel punten als competitieleider Bordeaux. De landskampioen komt zondag nog aan de bak tegen Saint-Etienne.

AS Monaco – Olympique Marseille: 1 – 2

Marseille heeft met het oog op een Champions Leagueticket een uitstekende zaak gedaan op het veld van Monaco. Een treffer van Mamadou Niang en een eigen doelpunt van Stéphane M’Bia schonken de bezoekers de zege in het prinsdom. Marseille klimt zo naar de vierde stek in de Ligue 1.

Lille – Boulogne: 3 – 1

Lille haalde het zaterdagavond relatief eenvoudig van Boulogne, de op een na laatste in het klassement. Bij de thuisploeg, zonder Eden Hazard, was Ludovic Obraniak (foto) tweemaal trefzeker.

 

Overige wedstrijden

Le Mans en Sochaux hielden elkaar in evenwicht (0-0). Ook AS Nancy – Paris Saint-Germain eindigde op een brilscore. Valenciennes klimt enkele plaatsen in de rangschikking na een nipte zegen tegen Nice (2-1).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties