Juventus ontsnapt, Siena pakt laatste strohalm

Manuel Gonzalez
| 16 reacties

Juventus heeft onder de nieuwe trainer Zaccheroni nog eens met de zege kunnen aanknopen, al zag het er lang anders uit.

In de thuiswedstrijd tegen Genoa, gekruid met negen gele kaarten, kwamen de bezoekers via Rossi rond het kwartier op voorsprong, maar Amauri kon voor de rust de bordjes nog in evenwicht hangen.

Op het uur zorgde good-old Del Piero voor de 2-1 maar amper twee minuten later maakte diezelfde dekselse Rossi de voorsprong weer ongedaan. Uiteindelijk hield een strafschop van Del Piero twaalf minuten voor het einde de zege toch nog eens in Turijn.

Onze landgenoot Jean-François Gillet ging met Bari onderuit bij Cagliari. De Sardiniërs wonnen met 3-1. Door deze zege moet Bari de rol in de subtop stilletjes aan lossen. Nainggolan mocht invallen bij Cagliari.

Bologna pakte een belangrijke 0-1 zege bij Livorno. Di Vaio scoorde en onze landgenoot Mudinagyi speelde de hele partij voor de bezoekers.

Lazio kon zijn eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Reja met 0-2 winnen bij Parma, een mooi resultaat. Stendardo en Zaraté zorgden voor de goals.

Rode lantaarn Siena pakte een broodnodige zege bij Chievo Verona. Het won met 0-1 dankzij een goal van Reginaldo (foto). Daardoor pakte Siena zowat zijn laatste strohalm op behoud in de Serie A. Het nadert nu tot op vijf punten van Atalanta, dat voorlaatste staat.