Advocaat kan fluiten naar extra interland

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Advocaat kan fluiten naar extra interland
Foto: © SC

Bondscoach Dick Advocaat hoopte eind mei nog een extra oefeninterland in te lassen. De Kleine Generaal dreigt echter van een kale reis terug te komen. Naast de buitenlandse clubs weigeren ook de Belgische teams hun spelers vrijwillig af te staan.

De clubs van de Rode Duivels in het buitenland hadden de Belgische bond al meegedeeld dat ze de internationals eind mei niet zouden afstaan. Omdat er in die periode geen officiële FIFA-datum is, moeten de clubs hun toestemming geven.

Nu zullen ook de Belgische ploegen geen spelers afvaardigen voor een eventuele interland. Dat maakte de Pro League bekend in een brief.

“Als alle buitenlandse clubs hun spelers weigeren af te staan, wat voor zin heeft het dan om een interland te plannen”, zegt voorzitter Ivan De Witte in HLN. “Ga de laatste interlands maar na. Dan zal blijken dat 90 procent van de internationals voor buitenlandse clubs speelt. Een volwaardige interland zou je nooit krijgen.”

“Wij wilden geen tweede verhaal Kirin Cup meemaken. Daar komt bij dat de competitie lang duurt en wellicht ook weer vroeger zal beginnen. De spelers moeten ook een keer rust hebben.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties