Bayern met geluk langs Fiorentina

Fabian Morren
| 13 reacties

Bayern München heeft de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League nipt gewonnen van Fiorentina. Een laat doelpunt van Klose bezorgde Bayern de zege.

Bayern was torenhoog favoriet voor aanvang van de dubbele confrontatie. De Duitse topclub had twaalf duels op rij gewonnen, terwijl Fiorentina in de Serie A allerminst kan imponeren.

Toch was daar op het veld niet veel van te merken. Fiorentina speelde vanuit een goede organisatie en kwam zelfs enkele keren (licht) dreigen aan het doel van Hans-Jörg Butt. Bijna leidde dat achteraan bij Bayern tot een misverstand tussen Van Buyten en Butt, wat de Duitse doelman een uitbrander van Van Buyten opleverde.

Bayern was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Arjen Robben was erg bedrijvig, maar kon het niet in zijn eentje forceren. Overigens mocht Van Bommel blij zijn dat hij "maar" geel keer na een erg zware overtreding. Vlak voor de rust werd het toch 1-0. Na een overtreding op Ribéry wees ref Ovrebo naar de stip. Robben zette zich achter de bal en liet de Allianz Arena juichen.

Maar enkele minuten na de rust klom Fiorentina weer langszij. Met wat geluk kwam de bal tot bij Kröldrup, die er 1-1 van maakte. Bayern eiste nadien het balbezit op, maar grote kansen bleven uit. De thuisploeg kreeg in het slotkwartier evenwel wat hulp van de wedstrijdleiding. Eerst werd Gobbi met rood van het veld gestuurd na een elleboogstoot op Robben.

Vervolgens mocht Klose een minuut voor tijd vanuit buitenspelpositie de 2-1 in het mandje leggen. Het massale protest van de Fiorentina-spelers mocht niet baten. In de resterende minuten kwam Bayern nog enkele keren dicht bij een derde treffer, maar die bleef uit. (AN)