Juve pakt volle buit bij Vertonghen, Hazard wint tegen Fenerbahçe

Ward Callens
| 17 reacties

Naast de drie Belgische clubs verschenen donderdagavond nog heel wat clubs aan de aftrap voor hun eerste wedstrijd van de zestiende finales van de Europa League. Juventus ging met de zege lopen bij Ajax, Hazard won thuis van Fenerbahçe.

Ajax – Juventus: 1 – 2

Het duel tussen Ajax en Juventus was een heruitgave van de Champions Leaguefinale van 1996. De Oude Dame heeft sindsdien echter heel wat van haar pluimen verloren en verkeert in een heuse sportieve crisis.

De thuisploeg kwam donderdagavond het best uit de startblokken. De Amsterdammers gingen meteen op zoek naar de openingstreffer, en vonden die ook na een kwartier spelen via Miralem Sulejmani. Juve knokte zich in die eerste helft echter terug in de wedstrijd. Met succes, want Amauri mocht nog voor rust de gelijkmaker binnen tikken.

Even voor het uur zette de Braziliaan de bezoekers op rozen met zijn tweede treffer van de avond. De Italianen hadden heel wat minder kansen, maar toonden zich voorin veel efficiënter dan Ajax. Het wordt nu heel moeilijk voor Jan Vertonghen en co om zich te plaatsen in Turijn.

Lille – Fenerbahçe: 2 – 1

Veel spektakel in de beginfase van het duel tussen Lille en Fenerbahçe. Al na vijf minuten had het Franse publiek twee doelpunten gezien. Na drie speelminuten al had Florent Balmont de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar twee minuten later stond het alweer gelijk via een doelpunt van Gokçek Vederson. Het bleef daarna gelijk tot aan de rust.

De tweede helft kende een bijna even spectaculair begin. Pierre-Alain Frau bracht Lille eerst opnieuw op voorsprong en even later was Eden Hazard dicht bij de 3-1. Er veranderde echter niets meer aan de score, en zo mag Lille met een kleine voorsprong naar Turkije.

Twente – Werder Bremen: 1 – 0

Werder Bremen was lange tijd de betere ploeg op het veld van Twente. De bezoekers slaagden er echter niet in hun vele kansen te verzilveren, en kregen even voor rust het deksel op de neus toen Theo Janssen de 1-0 tegen de netten werkte.

Ook in het tweede bedrijf verzamelde Bremen heel wat kansen. De tukkers hielden echter stand en konden zelf ook een paar keer driegen, onder meer via Bryan Ruiz. Het bleef echter 1-0 in Enschede, een felbevochten zege voor de Nederlanders.

Villarreal – Wolfsburg: 2 – 2

Ook Wolfsburg domineerde bijna heel de eerste helft bij Villarreal. Toch mocht de thuisploeg met een kleine voorsprong gaan rusten, nadat Marcos Senna er op een vrije trap 1-0 van had gemaakt.

Na de pauze hielden beide clubs elkaar beter in evenwicht. Villarreal kwam een paar keer dicht bij de 2-0, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Grafite (foto) tikte de verdiende gelijkmaker binnen.

Zeven minuten voor tijd werd het nog mooier voor Wolfsburg. Thuisspeler Marcano werd van het veld gestuurd voor een penaltyfout. Grafite zette die strafschop om: 1-2. Nog geen zestig seconden later bracht Marco Ruben Villarreal echter weer langszij. 2-2 is ook de eindstand van deze aantrekkelijke partij.

Rubin Kazan – Hapoel Tel Aviv: 3 – 0

Eerder op de dag zette de Russische kampioen Rubin Kazan eenvoudig Hapoel Tel Aviv opzij met overtuigende 3-0 cijfers. Aleksandr Bukharov kroonde zich met twee doelpunten tot matchwinnar bij de Russen. In het wedstrijdslot bediende hij de 33-jarige Sergei Semak, die de 3-0 eindstand vastlegde.

Later op de avond worden de overige negen duels van de eerste eliminatieronde in de Europa League afgewerkt.