Breda: "Ik heb me vergist, Vadis verdiende rood"

Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Breda: "Ik heb me vergist, Vadis verdiende rood"
Foto: © SC

Scheidsrechter Breda heeft toegegeven dat hij Vadis van Club Brugge zondag van het veld had moeten sturen.

In eerste instantie bleef scheidsrechter Breda bij zijn besluit om Vadis geel te geven na een fout op De Camargo. Maar na het zien van de beelden gisteren, veranderde hij toch zijn mening: "Maar nu ik de beelden heb teruggezien, besef ik dat ik rood had moeten geven. Ik ben kwaad op mezelf. Ik wil de spelers beschermen en in deze fase kon De Camargo zich blesseren", zegt de scheidsrechter in HNB.

Controleur Guy Goethals was echter wel tevreden over de heer Breda: "Globaal heeft hij het goed gedaan. Zeven van zijn acht gele kaarten waren terecht. Over de penaltyfasen kun je discussiëren. Bolat speelt het niet slim. Hij weet toch dat Sonck een spits is die bij het minste contact gaat liggen? Dat Breda dat ook weet? Je kan niet ontkennen dat er contact was. Breda besliste zonder aarzelen, in een reflex. Zo moet het ook."

"De fout op Mbokani was niet erg duidelijk. Ik had vanop de tribune de indruk dat hij uit evenwicht werd gebracht en het dus penalty was. Maar Breda stond beter opgesteld."

Opvallend feit: scheidsrechter Stephane Breda is een ... Luikenaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties