RCM, het is mooi geweest, maar hou er straks mee op...

Fabian Morren
| 51 reacties
RCM, het is mooi geweest, maar hou er straks mee op...
Foto: © SC

Na de dood van de voorzitter Edmond Philips gaat het met RC Mechelen van kwaad naar erger. Vorig jaar schakelde het trots G. Beerschot uit, maar dit jaar is de degradatie naar vierde bijna onafwendbaar.

Een trouwe Racinger heeft ons een lezersbrief gestuurd, waar elke échte supporter rillingen van krijgt. Er zijn er al velen die dit meegemaakt hebben: denken we maar aan alle fans van Beerschot, Aalst, Molenbeek, Union, Geel, Berchem,...

Lezersbrief:

Een nieuwe speeldag, een nieuwe kans maar het werd een nieuwe dramatische nederlaag en een nieuwe degradatie lijkt nu echt onafwendbaar: RCM - Nieuwkerken 1-3.

Het was niet fraai om zien. Ik probeerde me tijdens de 2de helft sterk te houden, maar stilaan maakte een wee gevoel in de buik - dat zich later op de avond in een veel te enthousiaste stoelgang zou vertalen - zich van me meester. Henry Wadsworth zei ooit: 'een nederlaag kan een vermomde overwinning zijn', maar ik zie na die 1-3 met de beste wil van de wereld geen enkel lichtpunt.

Na de match dacht ik, en niet voor de 1ste keer dit seizoen: ‘eigenlijk wil ik nu liever uit mijn lijden verlost worden'. RCM, ontstaan in 1904, stop er gewoon mee. Eindelijk rust, geen lijden meer. Ik ken immers mezelf. Ook in 4de zou ik nog komen kijken. Ik heb net de lijst van onze komende tegenstanders in 4de is bekeken: Oosterzonen, Meldert, Wijgmaal en Vrasene, om er maar enkele te noemen. Ik sta nu al te popelen van ongeduld om deze ongetwijfeld prachtige voetbaltempels te ontdekken. Bestuur, of wat daar toch voor moet doorgaan, doe ons dat niet aan.

Exact 21 jaar geleden zag ik de Racing 3 keer scoren op en tegen Anderlecht (doe het maar eens na...). In 1989 hielden we Club Brugge in bedwang (1-1) en versloegen we thuis Standard met 1-0! Ik zie ons nog RC Genk met 4-0 naar huis spelen en de 2-3 zege op Lokeren waarmee we toen het behoud in 1ste verzekerden blijft legendarisch, alsook de rellen die na de match op de grasmat volgden. En nu? Nu applaudisseert men voor een hoop sukkelaars die op een kille zondag in januari met 2-0 verliezen bij toenmalig rode lantaarn Willebroek dat 4 maanden niet meer had gewonnen. Het is ver gekomen met de Racing.

Een stadionverbod is dit jaar eerder een zegen dan een straf. Misschien moet ik ook maar voor een stadionverbod gaan? Maar dan hoor ik dat stadionverboden niet tellen in 4de, dus dat is ook geen optie. Zes jaar geleden stonden onze geliefde buren en wij in 3de klasse, zij aan zij. Toen hadden we de kans om de macht te grijpen in Mechelen. Maar wat stellen we vandaag vast? Terwijl 'zij' alweer nieuwe hoogdagen beleven in 1ste klasse, slagen wij er wel in, na 16 jaar proberen, om uit 3de klasse te geraken. Helaas wordt het niet de verhoopte trip naar 2de klasse, maar wel een ticket naar 4de klasse. En ik vrees dat het een enkel ticket is.

Het is zoals mijn goede vriend, architect en kunstenaar M.T., zegt: 'de problemen zijn 106 jaar geleden begonnen, en de laatste 20 jaar zijn ze geëscaleerd.' Ik heb genoeg van al die vernederingen, dit lijden duurt nu al 20 jaar. Het valt echt niet mee om van Racing te zijn. Maar toch stonden/staan we er altijd. De eerste 7 seizoenen in 3de klasse heb ik exact 1 wedstrijd gemist. Uit op Hasselt. Het ijzelde en ik had geen keuze, ik moest met de bus gaan maar kwam te laat en de bus was weg. Ondanks de hopeloze situatie zal ik ook volgende week weer present zijn. Wielsbeke uit, heen en terug zo'n 250 km, een affiche om duimen en vingers van af te likken, dolle pret verzekerd. Toch mis ik dit seizoen geen match meer, stel u voor dat Casagolda toch nog een goal scoort of dat we er toch zouden in slagen om dit seizoen (36 wedstrijden) een 4de keer te winnen. Maar RCM in 4de klasse. Dat is nooit gebeurd, en dat mag ook nooit gebeuren.

Het zou een statement zijn: RCM is een veel te mooie club om in 4de (of lager) aan te modderen. Wij stoppen er gewoon mee want 4de klasse is beneden onze stand! Uniek in de wereld. Verkoop de gronden en laat de fans het geld verbrassen. Ieder weekend drinken en feesten en dit 20 jaar lang, als compensatie voor 20 jaar miserie en 3 degradaties.

Voor een andere club supporteren is immers uit den boze. Je kan van vrouw veranderen, maar van ploeg veranderen doe je niet. Ik hak nog liever mijn ballen er af dan dat ik naar de kakkers ga kijken. Breek het stadion af, of laat de fans dat doen en verlos ons uit ons lijden.

JE KAN BETER DOOD ZIJN DAN TERMINAAL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties