Advocaat: "Ken nog steeds positie Dembélé niet"

Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Advocaat: "Ken nog steeds positie Dembélé niet"
Foto: © SC

Bondscoach en AZ-trainer Dick Advocaat heeft gezegd dat Moussa Dembélé dringend zijn kwaliteiten moet laten zien.

"Hij zal zijn contract bij ons dat afloopt in 2011 niet verlengen", zegt technisch directeur Brands van AZ. "Het wordt tijd voor hem om een nieuwe uitdaging te zoeken, maar volgens de coach zal hij hier dan wel harder voor moeten werken."

"Ik weet nog steeds niet wat zijn positie is. Dat is niet het probleem. Het is vervelender dat Moussa het zelf ook niet weet. Moussa moet ook eens duidelijk zijn voorkeur voor een positie uitspreken. Dat weet je als voetballer toch wel? Hij speelt nu vijf jaar bij AZ. Kijk eens waar hij allemaal heeft gelopen", zegt Advocaat op de website van AZ.

"Ik denk dat hij het beste vanaf links kan spelen, vanwege de automatismen als linkspoot. Dat naar binnen komen vanaf rechts zie ik niet zo zitten. Op dit moment speelt Martens vanaf links, maar kan Dembélé daar ook het beste spelen. Dat zou betekenen dat Moussa op de bank terecht zou komen. Dat wil ik nog niet. Moussa heeft heel veel kwaliteiten, maar als je het niet laat zien dan kopen de grote clubs je niet." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties