PSV zet RKC moeiteloos opzij

Fabian Morren

Het verschil tussen PSV en Twente blijft één punt. PSV klopte RKC en Twente versloeg NEC. Verder won ook Feyenoord zijn wedstrijd.

PSV - RKC 5-1

PSV heeft de Europese uitschakeling doorgespoeld. Het verschil tussen de leider en de hekkensluiter bleek erg groot te zijn. Bij de rust stond PSV al op een riante voorsprong dankzij een strafschop van Dzsudzsak, een kanonspegel van Affelay, een intikker van Koevermans en een schuiver van Amrabat. Na rust kon RKC tegenscoren via een vrije trap van Benschop. Koevermans legde met zijn tweede goal van de middag de 5-1 eindstand vast.

Twente - NEC 2-1

Ook Twente greep de drie punten. Het won van NEC met het kleinste verschil. De Jong had Twente voor rust op voorsprong gebracht. Vleminckx scoorde na rust de gelijkmaker maar de goal van Ruiz zorgde vijf minuten voor tijd voor het verschil.

Groningen - Feyenoord 2-3

Feyenoord blijft op een vierde plaats hangen in de rangschikking. De Rotterdammers konden voor het eerst in drie weken nog eens winnen. Bahia, Biseswar en Vlaar scoorden namens Feyenoord. Matavz en Granqvist troffen raak voor Groningen.