Martens: "Tactische wissel van de trainer"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Martens: "Tactische wissel van de trainer"
Foto: © SC

Maarten Martens mocht maar 45 minuten spelen van Dick Advocaat. “Een tactische wissel.” In Romelu Lukaku ziet de AZ-speler heel veel potentie.

“Je kan moeilijk tevreden zijn als je verliest”, reageert Martens. “Maar er zaten vandaag goede dingen in. We gaven niet veel veel weg. De wedstrijd zat op slot en dan hebben zij geluk met die trap van Kranjcar.”

Martens werd aan de rust in de kleedkamers gelaten voor Wesley Sonck. In het verleden haalde Advocaat al eens uit naar de Belgische middenvelder, die hij ook in Alkmaar onder zijn hoede heeft.

“Dat was vooraf niet afgesproken, maar het was een tactische keuze van de trainer. Dat is hij me na de wedstrijd ook persoonlijk komen zeggen. Hij wou meer steun voor Lukaku en Sonck is meer aanvaller dan mij. Het was bovendien niet de bedoeling dat ik heel de wedstrijd zou spelen.”

Wat vond Martens van Lukaku? “Er zit heel veel potentie in. Hij is sterk, kan de bal goed bijhouden en afleggen. Jammer dat hij niet kon scoren. Op zijn leeftijd had dat veel kunnen betekenen voor de toekomst. We mogen in België blij zijn met zo’n speler. Een spits met body is heel belangrijk op dit niveau.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties