Dury: "Ouders kweken soms hooligans"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Dury: "Ouders kweken soms hooligans"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem wil in de toekomst veel meer aandacht besteden aan de opleiding en begeleiding van jonge voetballers. “De helft van de A-kern moet eigen opleiding komen”, stelt trainer Francky Dury.

“Als we in België topvoetballers willen, moeten we hen niet enkel laten voetballen. Dat vraagt al op heel jonge leeftijd om een bepaalde vorming. Zwemmen, judo, atletiek: zo creëer je topatleten”, zegt Dury in HNB.

Dury ziet een belangrijke rol voor ouders. “Als ik naar jeugdvoetbal ga kijken, heb ik soms de indruk dat ouders jonge hooligans aan het kweken zijn in plaats van profvoetballers. Ook de eetgewoontes en vetpercentages van jongeren kunnen beter.”

De omkadering moet ook beter. “Vroeger verloren we spelers aan pakweg Ingelmunster en Moeskroen. Ik stel vast dat bij Lille de helft van de spelers uit eigen opleiding komt. Daar moeten wij ook naartoe. Mbuji Mutombo was de beste speler die ik hier ooit gehad heb. Maar er stond geen hoofd op die jongen. Stabiliteit naast het voetbal is even belangrijk.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties