Van Puyvelde: "Lokeren kwam gestalte te kort"

Nico Wieme
| 6 reacties
Van Puyvelde: "Lokeren kwam gestalte te kort"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren verloor met zware 4-0-cijfers bij Cercle. De match duurde welgeteld een kwartier. "We hebben één voordeel: woensdag kunnen we opnieuw aan de bak", zei Chris Van Puyvelde.

Chris Van Puyvelde schuwde de vragen niet na de nederlaag van Lokeren bij Cercle. "Na een kwartier stonden we 2-0 achter en dan weet je dat de match gedaan is. Cercle beschikt over heel wat gestalte en heeft daar handig gebruik van gemaakt bij hun talrijke corners en inworpen. Bij ons was er een gebrek aan gestalte. We proberen dat op te lossen, maar dat is niet zo eenvoudig."

De Pauw geen slachtoffer

Coach Emilio Ferrera haalde na 25 minuten Nill De Pauw al naar de kant en bracht Ibrahima Gueye in. "Laat mij duidelijk zijn: De Pauw is hier geen slachtoffer. Onze jonge middenvelder zat niet in de match en met Gueye wilden we meer gestalte en power in de ploeg brengen. Dat lukte even, maar dan moet je de 2-1 kunnen scoren. We hadden enkele mogelijkheden, maar die gingen er niet in. Bij 3-0 was het over and out."

De Lokerse T2 ziet toch nog één voordeel na deze nederlaag. "Woensdag hebben we al direct een nieuwe match op Charleroi. Het zal spannend blijven tot de laatste speeldag. Morgen (zondag, red.) moeten we ons hierover zetten en de kopjes vrijmaken. Of je nu met 1-0 of 4-0 verliest, het blijven slechts drie verliespunten. Die 4-0 komt alleen zwaarder aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties