De Sutter: "We kunnen dit Europese niveau aan"

Nico Wieme
| 5 reacties
De Sutter: "We kunnen dit Europese niveau aan"
Foto: © SC

Met nog een halfuur voor de boeg gooide Ariël Jacobs Tom De Sutter in de strijd om alsnog de kwalificatie voor de kwartfinales van de Europa League af te dwingen. Het mocht echter niet zijn.

"Toen we vijf minuten voor de pauze op een 0-1-achterstand kwamen, geloofde niemand meer in onze kansen", vertelde Tom De Sutter ons na afloop van de match. "Onverwacht konden we dan toch nog met een voorsprong de rust in trekken. Dat positieve gevoel namen we mee naar de tweede helft. Op het moment dat dan de 3-1 in de lucht hing, scoorde Hamburg de gelijkmaker."

Risico's

De Anderlechtspits verklaarde wat nadien de tactiek was. "We wisten dat we er nog drie moesten maken om ons te plaatsen, dus namen we risico's. En met succes. Op enkele minuten tijd stonden we plots 4-2 voor. We zijn dan voluit voor een vijfde treffer gegaan, maar slaagden daar niet in. Dat derde tegendoelpunt van de Duitsers viel echter te snel."

"Na de 4-3 wisten we dat het over was. Ons nog eens herpakken om twee keer te scoren was onmogelijk. Wat mij wel positief stemt, is dat we bewezen hebben dit niveau aan te kunnen. Ik wil ook Standard feliciteren met de kwalificatie. Dat is goed voor het Belgische voetbal. Het is jammer dat wij ons niet samen met hen konden plaatsen", aldus De Sutter.

Schitterend publiek

Om af te sluiten wou de Balegemnaar het Anderlechtpubliek nog bedanken. "Door onze felle start hadden we de fans meteen mee. Zij hebben ons een duw in de rug gegeven en hebben ons de hele match lang aangemoedigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties