Real Madrid zet Gijon opzij en behoudt koppositie

Ward Callens
| 6 reacties

Real Madrid heeft zaterdagavond met succes zijn koppositie in de Primera Divison verlengd. Het was in eigen stadion te sterk voor Sporting Gijon en won uiteindelijk met 3-0.

Real Madrid liet in de eerste helft maar een slappe indruk na. Het kreeg wel een mooie kans op de 1-0, maar Gonzalo Higuain liet die onbenut. Vlak na rust waren de Madrilenen zelfs op achtervolgen aangwezen, nadat David Barral vanuit moeilijke hoek Iker Casillas passeerde.

Lang duurde de vreugde bij de bezoekers niet. Nauwelijks twee minuten later zorgde Rafael van der Vaart met een discutabel doelpunt voor de gelijkmaker. De Nederlander leek de bal met zijn hand te beroeren bij dat doelpunt.

In geen tijd kon de Koninklijke daarna afstand nemen van Sporting Gijon. Xabi Alonso bracht Real op 2-1 en enkele minuten later zette Higuain de 3-1 eindstand vast. Real Madrid pakt zo voorlopig drie punten voorsprong op Barcelona en blijft zo ook na dit weekend leider in de Primera Divison.