Mpenza scoort 3x, Lombaerts 1x (video)

Philippe Crols
| 5 reacties
Mpenza scoort 3x, Lombaerts 1x (video)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In dit overzicht valt er zelden iets positiefs te melden over onze landgenoten, maar deze week is het anders. Zowel Nicolas Lombaerts als Emile Mpenza eisten afgelopen weekend een hoofdrol op bij hun club.

Emile Mpenza (foto) was zaterdag in grote doen. Tegen Luzern, de vierde in de stand, maakte de spits van Sion drie goals. De Belg opende na vijf minuten de score en lukte tevens de 4-2 en 5-2. Sion is door die zege nu vijfde, op vier punten van Luzern, dat op een Europese plaats staat. Mpenza zelf zit aan twaalf doelpunten en is vierde in de doelschutterstand.

Ook Nicolas Lombaerts was belangrijk. Hij stond bij Zenit Sint-Petersburg negentig minuten tussen de lijnen en scoorde enkele minuten voor tijd de 1-1 tegen Spartak Moskou.

Lombaerts scoort na 2:40.

 

Yves Ma-Kalambay zat bij Hibernian zoals gewoonlijk niet in de kern voor de verplaatsing naar Hearts. Hibs verloor er met 2-1 en zakt zo naar de vijfde plaats.

Sevilla zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Tom De Mul was duidelijk nog niet bekomen van de Champions League-uitschakeling en verloor in de eigen Primera Division met 2-0 van Espanyol. De Mul zat niet in de kern.

Bij het Roemeense Universitatea Craiova stond Pieter Merlier opnieuw niet in doel. Zijn team won wel met 2-1 van Iasi en ontwijkt zo voorlopig de degradatieplaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties