Delbeeke verdacht door opgetrokken kous

Kristof Blomme
| 7 reacties
Delbeeke verdacht door opgetrokken kous
Foto: © SC

In het nieuwe omkoopschandaal, wordt ook Fabien Delbeeke, verdediger bij Doornik genoemd. Een opgetrokken kous voor de match tegen Lierse bracht hem in de problemen.

Even geleden sprak Staf Blanckaert, de man rond wie de poging tot omkoping draait, Herman Helleputte aan op de parking voor het stadion van Lierse. Daar bood Blanckaert, die zich uitgaf als makelaar, Norman Sylla, ex-speler van onder meer Dender, aan.

Dat was echter niet het enige. Op dat moment gaf de man ook te kennen dat hij iets kon regelen om Lierse te helpen in de strijd om de titel. Lierse stapte naar de politie, die een undercoveragent op Blanckaert afstuurde. Die gaf zich uit als medewerker van Maged Samy, de Egyptische eigenaar van Lierse.

De agent gaf Blanckaert een som geld, wat uiteindelijk gemarkeerde briefjes bleken te zijn. Dat geld zou hij gebruiken om verdediger Fabien Delbeeke van Doornik om te kopen. Als die akkoord zou gaan met de omkoping zou hij vlak voor de aftrap zijn linkerkous optrekken, wat ook gebeurde. Wat blijkt nu? Delbeeke werd erin geluisd met een list.

Twee dagen voor de match kreeg hij immers telefoon van iemand die zich uitgaf als een journalist van Sport/Voetbalmagazine. Er was een prijsvraag over bijgeloof bij voetballers, voor het goede doel. Toen Delbeeke de journalist antwoordde dat hij niet bijgelovig was vroeg die om het spelletje mee te spelen en te doen alsof door zijn kous op te trekken, zo geschiedde.

"De man die mij belde moet dus Blanckaert of een medewerker van hem geweest zijn. Ik ben naïef geweest, maar ik heb de match tegen Lierse niet vervalst", aldus Delbeeke in Het Laatste Nieuws.

De dag na de wedstrijd was er een huiszoeking bij zowel Delbeeke als bij Blanckaert. Het gemarkeerde geld werd gevonden bij de zogezegde makelaar, waarop die werd aangehouden. Allicht wou hij als tussenpersoon het geld dus voor zich houden. Op basis hiervan gaat Delbeeke vrijuit.

Blanckaert, die niet kan beticht worden van omkoping, maar enkel van oplichting verschijnt vandaag voor de raadkamer. Lang zal hij waarschijnlijk niet worden vastgehouden, aangezien de omkoopzaak niet zwaar genoeg weegt. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties