Leterme wil Vlaams geld voor stadion Standard

Steurbaut Kersten
| 57 reacties
Leterme wil Vlaams geld voor stadion Standard
Foto: © SC

Yves Leterme zal bij zijn collega's van de Vlaamse Overheid lobbyen om budgetten vrij te maken voor de uitbouw van het voetbalstadion van Standard. Dat zei de premier aan de vooravond van de Europese wedstrijd van de Luikenaars in Hamburg.

Leterme, een fervent Standard-supporter, bracht woensdag een kort bezoekje aan de Luikse delegatie in Hamburg. De politicus wou met zijn verschijning de spelers een hart onder de riem steken in de aanloop naar de belangrijke Europese opdracht van donderdagavond.

Unieke kans

“Dit is een unieke kans voor deze club om geschiedenis te schrijven”, liet Leterme weten. “Anderlecht toonde in de vorige ronde al dat Hamburg te pakken is. Bovendien verkeert de club niet in zijn beste vorm (trainer Bruno Labaddia overleefde ternauwernood een crisisvergadering, nvdr.).”

“Dit Standard heeft dit seizoen al aangetoond dat het in staat is om grootse dingen te realiseren. Al mogen de spelers nog niet gaan zweven en denken dat ze er al zijn. Een gewond dier kan gevaarlijk uit de hoek komen.”

Het bezoek van Leterme aan de Hanzestad had echter ook andere redenen. De CD&V’er wil de Luikse club ten volle steunen in de uitbouw van zijn voetbaltempel en ging daarvoor rond tafel zitten met de bestuurslui van de Rouches.

Vlaamse fans

Standard wil de capaciteit van zijn huidige stadion, Sclessin, optrekken naar 44.000 zitjes, maar krijgt voorlopig het financiële plaatje niet volledig rond. En door het politieke gehakketak onder de taalgrens is de Waalse overheid niet bereid het volledige bedrag bij te passen.

Leterme hoopt dat zijn Vlaamse collega's mee op de kar van het Europese succes van de Luikenaars wil springen. “Ik heb vandaag een wandeling gemaakt door het stadscentrum van Hamburg en ik zag opnieuw veel Vlaamse Standard-fans. Waarom zou de Vlaamse overheid dan geen geld kunnen vrijmaken?”

Een opinie die veel politici voor de borst zal stoten. Is Leterme niet te veel betrokken partij in deze materie? “Misschien”, geeft de premier toe. “Maar het kan een win-win-situatie creëren naar Vlaanderen toe. Standard geeft het Belgische voetbal meer uitstraling in Europa. Dat kan een extra troef zijn voor de beslissing rond het WK 2018. Bovendien krijgen de andere clubs opnieuw een platform om hun stadiondossier aan te kaarten.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties