AZ wint en zet druk op Feyenoord, Twente juicht

Dennis Smeyers
| 2 reacties

Az komt, na een zege tegen FC Utrecht, voorlopig tot op een punt van Feyenoord. Dick Advocaat zet zijn goede reeks verder. Ook Heerenveen, Roda Jc, Vitesse en Twente wonnen hun wedstrijden.

Belgisch bondscoach Dick Advocaat heeft AZ weer op Europese koers gekregen en zag zijn ploeg de goede vorm bevestigen tegen de zesde in de stand; FC Utrecht.  AZ, met Rode Duivels Maarten Martens en Moussa Dembélé bijna de hele wedstrijd op het veld, won de wedstrijd met 2-0.

AZ kwam al na vijf minuten op voorsprong na een doelpunt van Martens.  Marokkaans international en goalgetter Mounir El Hamdoui besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd.  Martens en Dembele werden in de slotminuten gewisseld.

Roda JC, met Laurent Delorge een hele wedstrijd op het veld, maakte gehakt van het RKC Waalwijk van Benjamin de Ceulaer, die ook de hele wedstrijd speelde.  Mads Junker scoorde een hattrick.  Hij maakte drie doelpunten in de tweede helft.  Vitesse won met 3-0 van de achtste in de stand; het FC Groningen van ex-Anderlechtspeler Goran Lovre.

FC Twente versloeg VVV Venlo met 2-0 na doelpunten van Blaise N'Kufo in de eerste helft en de bijna onvermijdelijke Bryan Ruiz in de slotfase.  SC Heerenveen nam de maat van Sparta Rotterdam.  Het werd 4-1.

Hernan Losada, die in juni terug naar Anderlecht moet, opende na negen minuten de score.  Een rode kaart voor Michael Dingsdag deerde Heerenveen niet.  Gerald Sibon en Roy Beerens scoorden voor de thuisploeg.  Erik Falkenburg maakte het doelpuntje van de hoop, maar Losada maakte Sparta af met zijn tweede doelpunt van de avond.

Ajax, PSV en Feyenoord spelen morgen hun wedstrijd.