Bayern springt over Schalke, Bailly verliest

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Bayern springt over Schalke, Bailly verliest
Foto: © SC

Bayern München heeft een goede zaak gedaan met het oog op een nieuwe landstitel. De Rekordmeister zette in een onderling duel titelconcurrent Schalke 04 een hak en zag Bayer Leverkusen uitschuiven op het veld Eintracht Frankfurt.

Schalke 04 begon als leider aan de 29ste speeldag, maar in twee minuten tijd zagen de Köningsblauen Bayern München de rollen terug omdraaien. Franck Ribéry zette zijn club met een plaatsbal in de linkerbenedenhoek goed op weg. Thomas Müller had negentig seconden later de 2-0 maar binnen te duwen.

Kevin Kuranyi maakte binnen de vijf minuten nog de aansluitingstreffer met het hoofd, maar meer zat er niet meer in voor Schalke 04. De wedstrijd werd nog ontsierd met twee rode kaarten voor Altintop en Bordon. Dankzij de zege springt Bayern terug over Schalke naar de eerste plaats. Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts één punt.

Leverkusen mag zijn titelambities stilaan opbergen. Topschutter Stefan Kiessling vond in Frankfurt twee keer de weg naar de netten, maar de thuisploeg wist drie keer te scoren. Leverkusen volgt nu al op zes punten van leider Bayern.

Borussia Mönchengladbach, met Filip Daems en Logan Bailly, verloor met 2-1 bij Stuttgart. Marco Reus bracht Gladbach op voorsprong, maar Bailly moest zich in het laatste half uur nog twee keer omdraaien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties