Hazard onderuit, Marseille en Bordeaux virtuele leiders

Een bewogen speeldag in Frankrijk. Bordeaux en Rijsel verloren hun wedstrijden. Marseille won wel en is plots de grootste concurrent van Bordeaux voor de titel, al staat Lyon wel nog op de eerste plaats.

Bordeaux verloor thuis verrassend met 1-2 en Rijsel had daardoor de kans om leider te worden in de Ligue 1. Eden Hazard stond negentig minuten op het veld in Valenciennes, maar kon ook niet beletten dat Samassa even voor tijd het zware verdict velde voor Rijsel. Lyon won wel: Bastos en Lopez scoorden en daardoor klom Lyon naar de eerste stek.

Ondertussen is ook Marseille opgeklommen naar een gedeelde derde plek op één punt van Lyon en Montpellier. Bordeaux en Marseille hebben wel twee matchen minder gespeeld dan het leidersduo.

Marseille - Lens: 1-0
Precies 22 minuten duurde het alvorens de thuisploeg de eerste en ook enige treffer van de wedstrijd liet bijschrijven. Een hoekschop van Lucho González vond het hoofd van Brandão, die met behulp van de onderkant van de lat Lens-doelman Vedrad Runje het nakijken gaf.

Lens was onmachtig en wist weinig tot niets te creëren terwijl Marseille gevaar stichtte via Gabriel Heinze. L’OM kwam het laatste kwartier niet meer in de problemen. (AN)