Aalesund blijft op voorsprong

viki meeuwis

Ook in Noorwegen werd op paasmaandag gevoetbald.

Moldekreeg Brann over de vloer en won die partij met 3-2. Al in de derde minuut viel het eerste doelpunt. Erik Huseklepp stuurde de bal het veld over waar Peter Vaagan Moen wachtte en de bal in doel werkte. Nog voor de rust wist Huseklepp zelf te scoren en zo Brann op een 2-0 voorsprong te brengen.Net voor de rust kon Daniel Berg Hestad tegenprikken. Dit doelpunt leek Molde terug op goede weg te zetten want na de rust kon Magne Hoseth de bal tegen de netten knallen en zo de stand terug in evenwicht brengen. Met nog een twintig minuten te gaan probeerde Sævarsson de bal weg te werken via een kopbal maar de bal kwam bij Moström terecht. De Zweed aarzelde niet en stuurde de bal achter keeper Opdal in doel. In de slotfase zette Brann meer druk wat kansen opleverde voor Einarsson en Gustavinho maar het bleef uiteindelijk bij de 3-2.

Aalesund is het seizoen goed begonnen en ook gisteren wisten ze de drie punten binnen te halen tegen Kongsvinger. Met een goede twintig minuten gespeeld kreeg Tor Hogne Aarøy de bal toegespeeld via Arnefjord en aarzelde niet. De 0-1 was meteen een feit. Net voor de rsut wist Adem Güven de gelijkmaker tegen de netten te werken. In de tweede helft zette Aarøy de eindstand op het bord nadat Demar Philips de bal naar hem wist te spelen. Met deze zege blijft Aalesund aan de leiding met tien punten.

Vålerenga onderuit tegen IK Start

Stabæk kreeg Tromsø over de vloer. De bezoekers wonnen de partij met een zuinige 0-1 dankzij een doelpunt van Mikka Koppinen op aangeven van Tommy Knarvik. Tromsø doet zo een goede zaak want het staat nu tweede met negen punten.

Start ontving Vålerenga in de Sør Arena. Behalve het doelpunt van Christian Bolanos op het kwartier viel er in de eerste helft weinig te beleven. Het was Ole Martin Årstdie het dichtst bij een doelpunt kwam maar keeper Lars Hirschfeld was alert.

Kort na de pauze kon Moa tegenprikken maar lang zou de vreugde niet duren. Kort daarop wist Christian Kleiven twee doelpunten te maken waardoor de stand op 3-1 kwam te staan. Oudegediende Årst wist de 4-1 op het scorebord te toveren en dat leek Vålerenga eindelijk wakker te schudden. Stefan Strandberg en Mustafa Abdellaoue wisten nog te scoren waardoor de stand op 4-2 kwam te staan. In het laatste kwartier zette VIF veel druk maar het was wederom Årst die tot scoren kwam. Een goede zet voor Start dat voorlopig op de derde stek terecht komt.

De partij tussen Sandefjord en Odd Grenland eindigde op een 1-1 gelijkspel dankzij een vroeg doelpunt van Lamøy en eentje in de tweede helft van Simen Brenne op aangeven van Bentley.

Viking geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegenLillestrøm.

Rosenborg kende weinig moeite met Strømsgodset. Olsen wist net voor rust te scoren na een pass van Skjelbred. Na de rust kon Steffen Iversen tot twee keer scoren waardoor Rosenborg de drie punten op zak mocht steken.

De problemen voor Hønefoss blijven zich opstapelen. Ook zondag slaagden ze er voor de vierde wedstrijd op rij niet in om te winnen. Tegen die andere promovendus, Haugesund gingen ze met liefst 5-1 de boot in. Een slechte zaak voor Hønefoss dat laatste blijft met nul punten. In de eerste helft kwam Haugesund 2-1 voor dankzij doelpunten van Andreassen en Nygaard terwijl Saaliti kon tegenprikken. In de slotfase volgenden er nog drie doelpunten van Haugesund. De ploeg staat nu op de achtste plaats met vijf punten.