Telefonerende Preud'homme gaat vrijuit

Anthony Van der Planken
| 23 reacties
Telefonerende Preud'homme gaat vrijuit
Foto: © SC

Michel Preud'homme krijgt geen sanctie voor het telefonisch contact dat hij had met hulptrainer Manu Ferrera tijdens Zulte Waregem - AA Gent. De coach van de Buffalo's wordt immers niet vervolgd door het bondsparket.

Preud'homme moest afgelopen maandag vanuit de tribune toekijken hoe zijn ploeg Zulte Waregem bekampte. De coach gaf tijdens de wedstrijd telefonisch tactische instructies aan hulptrainer Manu Ferrera. In het buitenland is dat verboden, in België blijkbaar niet.

"Dat mag hier dus wel. De opgelegde sanctie zegt volgens het reglement alleen dat hij niet in de neutrale zone mag zijn", vertelt bondsprocureur René Verstringhe in HNB. "De UEFA is daar strenger in, zoals toen Mourinho vanuit de tribune contact zocht met de bank. Je zou in het reglement kunnen stellen dat een trainer zijn team niet mag coachen bijvoorbeeld, maar wij zijn daar geen vragende partij voor."

Ook Zlatan Ljubijankic, die al vroeg in de partij uitpakte met een vuile tackle op de knie van Ludwin Van Nieuwenhuyze, maar geen kaart kreeg, lijkt vrijuit te gaan.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties