"Heel de wereld zit te wachten op 'El Clasico'"

"Heel de wereld zit te wachten op 'El Clasico'"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat het leven in Spanje even stil. Wanneer Barcelona en Real Madrid elkaar ontmoeten, telt even niets anders. Dat is volgens Real-voorzitter Florentino Pérez het ultieme bewijs dat de Primera Division de beste competitie ter wereld is.

Volgens Florentino Pérez is er geen enkele voetbalwedstrijd waar zo wordt naar uitgekeken als naar El Clasico, de Spaanse topper tussen Real Madrid en Barcelona. “We hebben ervoor gezorgd dat de hele wereld op deze wedstrijd zit te wachten”, vertelt Pérez in Marca. “De reacties die deze wedstrijd teweeg brengen bewijzen dat de Primera Division de grootste competitie van de wereld is.”

Het belooft alvast een spannende confrontatie te worden. Barça en Real tellen beide 77 punten uit 30 competitiewedstrijden. Een overwinning zou een eerste stap richting de landstitel kunnen zijn. “Het klopt dat er slechts drie punten te winnen zijn”, zegt Pérez. “Maar dit zijn wel drie ontzettend belangrijke punten. Het team dat wint, zet een grote stap richting het kampioenschap. Nu is het tijd om van de wedstrijd te gaan genieten”, adus Florentino Pérez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties