De Boeck en Maes zorgen voor 'respectloze' randanimatie

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
De Boeck en Maes zorgen voor 'respectloze' randanimatie
Foto: © SC

KV Mechelen – Cercle Brugge was geen grootse wedstrijd. Trainers Glen De Boeck en Peter Maes zorgden dan maar voor wat randanimatie. Beide trainers voelden zich respectloos behandeld door de tegenpartij.

De Boeck weigerde om na de wedtrijd naar de persconferentie te komen en stond de pers in de spelerstunnel te woord.

“Glen voelde te weinig respect van de trainer van de tegenstander tegenover zijn spelers en zichzelf”, was de boodschap van van perswoordvoerder Pol Vandendriessche. “Discussie met Peter Maes? Dat is voor interpretatie vatbaar”, stelde De Boeck laconiek.

“Hij stond ons heel de tijd uit te dagen”, legt Cercle-verdediger Bernt Evens uit. “Maar dat trek ik mij niet aan. Dat doe ik zelf ook. Het is wel leuk dat de trainer het zo voor ons opneemt.”

Maes: “In eer gekrenkt”

Peter Maes kon een grote grijns op zijn gezicht niet onderdrukken en wandelde druk heen en weer in de catacomben van het Mechelse stadion. Schijnbaar op zoek naar zijn collega. Tevergeefs, want die zat al op de bus richting Brugge.

“Als je spreekt over respect. Wie niet naar de persconferentie komt, toont geen respect”, stelt Maes. “Ik voel me als gastheer in mijn eer gekrenkt. Als je veel wedstrijden gewonnen hebt, is het moeilijk om nog eens te verliezen.”

“Hij zal beseffen dat we het zwarte beest getemd hebben. Nu kunnen we met een ander gevoel de volgende wedstrijden tegen Cercle Brugge aanvatten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties