Amauri krijgt geen garanties van bondscoach Lippi
Mathias Dumarey
| 4 reacties
Amauri krijgt geen garanties van bondscoach Lippi
Foto: © SC

Amauri (foto), aanvaller bij het Italiaanse Juventus Turijn, is sinds deze week officieel Italiaan, maar het is nog zeer de vraag of hij er straks in juni ook zal bijlopen op het WK in Zuid-Afrika, de hoofdreden waarom hij zich liet naturaliseren.

Amauri Carvalho de Oliveira, spits bij Juventus Turijn, is nu officieel Italiaan. De speler hoopt dat hij nu met regerend wereldkampioen Italië naar het WK voetbal in Zuid-Afrika mag, maar bondscoach Marcello Lippi geeft de geboren Braziliaan zeker geen garanties.

"Vanaf vandaag ga ik hem volgen, maar garanties krijgt hij niet voor een plek in de WK-selectie", liet Lippi weten in de Italiaanse pers. De keuzeheer van de Squadra heeft al langer in de mot dat Amauri niet in opperbeste vorm verkeerd, net zoals zijn hele team.

Amauri deed ooit beter in de Serie A. Dit seizoen heeft hij nog maar vijf doelpunten gescoord. In de vorige twee seizoenen kwam hij alles samen aan 27 treffers. Bovendien is het zeker niet ondenkbaar dat Francesco Totti gaat terugkeren bij de nationale ploeg. Lippi heeft al aangegeven dat hij vaak spreekt met de legende van AS Roma. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties