Spelers willen dat Luinge blijft fluiten

Spelers willen dat Luinge blijft fluiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland is er een kleine rel ontstaan rond scheidsrechter Roelof Luinge. Niet omdat de man blunders heeft begaan, maar omdat hij wil blijven fluiten en de KNVB hem op pensioen stuurt. Spelers en trainers nemen het nu voor hem op.

Roelof Luinge wordt algemeen aanzien als de beste scheidsrechter van Nederland. De man zelf heeft nog geen zin om zijn fluitje aan de wilgen te hangen, maar hij heeft de maximale houdbaarheidsdatum voor een scheidsrechter bereikt en de KNVB wil zich niet soepel opstellen. De spelers en coaches van eerste klasse staan als één front achter de man. Bent u ook nieuwsgierig of dat hier in België ook zou gebeuren?

"Het merendeel van de aanvoerders uit de Ere- en eerste divisie vindt dat Luinge moet blijven fluiten op het hoogste niveau. Ik heb iedereen een sms gestuurd en meer dan negentig procent was pro-Roelof", zei Danny Hesp van de VVCS (Vereniging Van Contract Spelers) in De Telegraaf. "Vandaag komen we bijeen met de klankbordgroep arbitrage, waarvan ik deel uitmaak, en dan zal ik de resultaten op tafel leggen."

Ook de coaches willen verder met Luinge. "We hebben in het verleden al aangegeven dat wij waarde hechten aan zo goed mogelijke arbitrage", vertelde directeur Gerard Marsman. "Als wij daar een rol in kunnen spelen, zijn we gaarne bereid mee te denken. We zullen de kwestie-Luinge in het bestuur bespreken. Op persoonlijke titel zeg ik dat Roelof wekelijks laat zien dat hij fit en goed is. De KNVB moet zich op kwaliteit en niet op leeftijd richten. Zo is het bij trainers immers ook. Onze voorzitter Leo Beenhakker deelt deze mening volledig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties