Anti-climax in Den Haag

ADO Den Haag stond heel dicht bij het behoud in de eredivisie maar gaf in de slotfase een zekere zege nog uit handen tegen NEC.

ADO liep in eigen huis tegen NEC uit tot 2-0 via goals van Nuytinck (eigen doelpunt) en Verhoek. Ten Voorde kon voor de Nijmegenaren de aansluitingstreffer scoren in de 78ste minuut. Drie minuten voor het einde werkte Kum de bal ongelukkig in eigen doel en stonden de bordjes zelfs gelijk.

Maar als dat nog niet genoeg was ging ADO in de slotfase helemaal ten onder. Pothuizen (foto) scoorde de beslissende treffer. Hierdoor laat ADO een vrijwel zekere driepunter liggen die hen mogelijk het lijfsbehoud in de eredivisie had opgeleverd.

PSV speelde 2-2 bij Heerenveen. De Eindhovenaren kwamen twee keer op voorsprong via Dzsudzak en Manolev, maar de Friesen konden telkens tegenscoren.

Utrecht en Groningen verdeelden in de Nieuwe Galgenwaard de punten: 1-1.