Advocaat overweegt Russisch bod ernstig

Kristof Blomme
| 64 reacties
Advocaat overweegt Russisch bod ernstig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat overweegt een aanbieding van de Russische Bond om bondscoach te worden ernstig, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad en De Standaard. De Russen zoeken naar een opvolger voor Guus Hiddink.

De Russen zijn op zoek naar een nieuwe bondscoach nadat Guus Hiddink overstapte naar Turkije. Sindsdien zijn de geruchten over een vertrek van Dick Advocaat als bondscoach van de Rode Duivels alleen maar sterker geworden. Nu zou een vertrek van de Nederlander naar Rusland wel heel dichtbij zijn.

Rusland zet alle middelen in om de Hagenaar te overtuigen. Zo zou onder meer premier Poetin druk uitoefenen. Sinds de landstitel van Zenit Sint-Petersburg in 2008 is Advocaat 'hot' bij de Russen. Sergei Furshenko, die op dat moment voorzitter was bij de club van Nicolas Lombaerts, is ondertussen bovendien bondsvoorzitter.

Bij de nationale ploeg ligt Advocaat tot 2012 onder contract. Hij verdient 600.000 euro per jaar, wat ook de afkoopsom is die de Russen zouden moeten betalen. Een habbekrats als je weet dat Hiddink er 12 miljoen euro bruto per jaar verdiende. De 62-jarige Advocaat zou er dus nog een laatste grote slag kunnen slaan vooraleer hij gaat rentenieren.

Ook de Belgische Voetbalbond is op de hoogte van de Russische pogingen om Advocaat te verleiden. Op de loting voor de voorronde van het EK was er nog een gesprek tussen Furshenko en de coach van AZ. Er is nog geen contract getekend maar Advocaat neemt het bod 'ernstig in overweging'. Op 17 mei wordt de nieuwe bondscoach van de Russen voorgesteld. Wordt zeker nog vervolgd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties