KVV.Zelzate beslist wedstrijd in de laatste tien minuten.

Hendrik De Vriesere

De wedstrijd kwam maar traag op gang, er waren wel enkele doelkansen voor de bezoekers maar zonder resultaat. Op het halfuur brak de partij open met twee doelpunten voor KVV, toch kon de thuisploeg nog voor de rust de aansluitingsteffer maken.

KFCO Gent - KVV: 2-6

De wedstrijd kwam traag op gang, al had KVV het meest balbezit, werden er de eerste twintig minuten te veel slordige passen gegeven. Na een voorzet van Hakim Boucheta en wat geharrewar voor doel kwam Mathieu Ost(20’) bij de bal maar kon niet besluiten. Een minuut later werd de stand bijna geopend voor KVV, door middel van een own-goal, via keeper en lat ging de bal in hoekschop. Het was maar even uitstel, de corner werd genomen door Christophe Ost tot bij Tom De Neve(22’) die de bal met de knie in doel deponeerde. 0-1

Op het halfuur werd na een aanval volgens het boekje de 0-2 opgehangen. Niko De Letter bereikte Hakim die Kevin Druwé aanspeelde, de bal terug kreeg, plaatste een voorzet tot bij de vrijstaande Mathieu die maar had in te leggen. 0-2

Balverlies op het middenveld en verrassend mocht Jurgen De Bruycker alleen op doel afstevenen, deze liet Frederique De vleesschouwer geen schijn van kans op redding en de aansluitingstreffer was een feit. 1-2

Nog voor de rust kon Frederique, een doorgestoten, Jelle Speeckaert van de bal houden. Zo werd de rust bereikt met een 1-2 stand.

Een actie begonnen bij Hakim naar Mathieu die broer Christophe(53’) zag in schietpositie staan en deze ook gebruikte, 1-3.

Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, kwam bedrogen uit, de wedstrijd zou nog eindigen op een waar doelpuntenfestival. Na een onderscheppen van Ennio Bogaert, die de bal naar Hakim doorgaf, deze  ging op doel af, lokte de keeper naar zich toe en gaf een pas naar Mathieu, deze kon de kans niet verzilveren. Op corner, genomen door Christophe haalde de jonge keeper, Ruben Janssens een kopbal  van Jorgen Hebberecht uit de kruising. De pas ingekomen, Sam Soens verlengde tot bij Kevin Druwé((83’), die zich door de verdediging worstelde en het ook afmaakte. 1-4

Een minuut later kon Ennio de bal tot bij Sam verlengen, de keeper mocht een vijfde maal de bal uit zijn netten halen. 1-5

KFCO kon nog tegenscoren via Michael Verhaegen op hoekschop maar het was Kevin die met een lob de eindcijfers vastlegde. 2-6

Besluit: Behalve de eerste twintig minuten kon KFCO weinig inbrengen tegen een op het einde vlot scorend KVV.

OpstellingFrederique De Vleesschauwer- Tom De Neve-Niko De Letter(46’Christophe Ost)- Noam Dierickx- Kevin Druwé- Ennio Bogaert-Joren Hebberecht-Mathieu Ost(80’Sam Soens)-Christophe Ost-Kristof  Janssens-Hakim Boucheta(84’ Elmo Neyt))

Dimitri De Bucken Sasha De meulenaere bleven op de bank.

Clubnieuws :

Gekwetstenboeg: Thijs Wintein & Stephen Cox(zal dit seizoen niet meer kunnen aantreden).

Joachim Hebberecht moest vorige week opgenomen worden id kliniek, nadat een ontsteking in de knie escaleerde tot hoge koorts. Mocht vorige zaterdag naar huis gaan en is deze morgen op controle geweest, het vocht is reeds veel verminderd, moet nu rusten en volgende donderdag terug op controle. Als er dan nog vocht id knie is moeten de slijmbeurzen verwijderd worden.

Kaarten: Derde gele kaart voor Joren Hebberecht, is er tegen Sleidinge niet bij.