Jaar stadionverbod voor agressieve Genk-fan

Ward Callens
| 37 reacties
Jaar stadionverbod voor agressieve Genk-fan
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Een 28-jarige man uit Genk is door de rechter in Tongeren veroordeeld tot 80 uur werkstraf en een stadionverbod van één jaar. De Genkenaar kreeg die straf opgelegd naar aanleiding van zijn betrokkenheid in een gevecht tijdens Genk – Westerlo.

Naast de werkstraf en het stadionverbod moet de man een jaar lang minstens vier kilometer uit de buurt blijven van zowel vriendschappelijke als kampioenschapswedstrijden van Racing Genk. Het openbaar ministerie had nog een gevangenisstraf van vijf maanden en een boete van 550 euro gevorderd. De rechter oordeelde echter dat een werkstraf voldoende was.

De straf kadert in zijn betrokkenheid bij een vechtpartij tijdens de wedstrijd Genk – Westerlo op 4 april 2009. Bij die onderlinge gevechten tussen supporters van de Limburgse club raakte een vrouwelijke steward gewond. De man verklaarde voor de rechtbank dat hij enkel tussenbeide kwam om de gemoederen te bedaren. Hij voegde daar nog laconiek aan toe dat hij liever met supporters van de tegenpartij op de vuist ging.

Verschillende getuigenissen van stewards toonden echter aan dat de Genk-supporter wel degelijk meevocht. Bovendien werd de man in 2006 al eens veroordeeld voor de correctionele rechtbank tot één jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties