Celtic in slotfase voorbij Hibernian

Celtic Glasgow blijft min of meer in het spoor van competitieleider Glasgow Rangers. Het won zaterdagmiddag met 3-2 van Hibernian. De beslissing viel in de laatste minuten van de partij.

Celtic Glasgow kent een zeer wisselvallig seizoen. Zo werd het in de Schotse beker onlangs gewipt door een tweedeklasser en hinkt het al een heel seizoen achter op competitieleider Rangers.

Ook in het competitieduel met Hibernian zag het er lange tijd beroerd uit voor Celtic. Het kwam weliswaar al snel op voorsprong, via Robbie Keane, maar twee minuten later stond het alweer gelijk.

Even na de pauze kregen de bezoekers een strafschop. Anthony Stokes miste niet en trapte de bezoekers op voorsprong: 1-2. Tot tien minuten voor affluiten zag het er naar uit dat Hibernian met de drie punten ging lopen in Celtic Park. Maar in een dolle slotfase kon de thuisploeg nog tweemaal de weg naar het net vinden.

Marc-Antoine Fortuné tekende in de 80ste minuut voor de gelijkmaker, en drie minuten voor tijd schonk de Deense spits Morten Rasmussen Celtic alsnog de volle buit. Celtic verkleint de achterstand op stadsgenoot Rangers zo tot acht punten. Rangers speelt zondag wel nog tegen Hearts.