Vertonghen: "Ik hoop dat ze nu geen stille coach gaan kiezen"

Vertonghen: "Ik hoop dat ze nu geen stille coach gaan kiezen"
Foto: © SC

Jan Vertonghen reageerde vandaag in de Nederlandse pers over het ontslag van Dick Advocaat en ook hij was verrast door de beslissing.

Jan Vertonghen beseft dat er nooit een goede verstandhouding is geweest tussen de Belgische bond en Advocaat. "En dat terwijl iedereen hoge verwachtingen koesterde bij zijn aanstelling", aldus Vertonghen in het Algemeen dagblad. "Ik vind het jammer, want ik kon het goed met hem vinden. Veel jongens hadden een klik met hem. Advocaat kreeg ons altijd scherp."

De Ajax-verdediger pleit wel voor een sterke coach en daarbij denkt hij aan Eric Gerets. "Het Belgische elftal heeft iemand nodig die boven de groep staat, met een sterke eigen mening. Het zou een stap terug zijn als de bond nu denkt: met een trainer als Advocaat is het niet gelukt, dus nu nemen we weer een stille jongen. Ik ken Eric Gerets niet persoonlijk, maar een trainer als hij hebben we nodig. Hij zou goed in de groep liggen, spreekt Frans en Vlaams en dwingt daarmee respect af", zo besluit Vertonghen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties