Montpellier ziet Marseille verder uitlopen

Frankrijk lijkt één titelkandidaat minder te tellen. Na een gelijkspel tegen Toulouse ziet het Marseille nu al negen punten uitlopen. Marseille is na het gelijkspel tussen Lyon en Bordeaux ook bijna zeker van de landstitel.

Montpellier - Toulouse 1-1
Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Montpellier counterde via Belhanda en Costa gaf het laatste zetje tegen de bal: 1-0. In de laatste minuten gaf de thuisploeg de wedstrijd uit handen. Na goed voorbereidend werk van Regattin werkte Kazim Kazim de bal bij de tweede paal achter Jourdren. Met nog vijf duels te gaan moet Montpellier negen punten goedmaken.

Lille - AS Monaco 4-0
Met een klinkende overwinning blijft Lille in de race om Europees voetbal, al blijft de achterstand op lijstaanvoerder Olympique Marseille tien punten bedragen. Chedjou opende na een kwartier de score en in blessuretijd van de eerste helft vergrootte Cabaye de voordelige marge. Een kwartier voor het einde zorgde Cabaye ook voor de 3-0. de Melo bepaalde de eindstand