Interview Roger Vanden Stock spreekt over de toekomst

Roger Vanden Stock spreekt over de toekomst
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck stonden dinsdagnamiddag, met een glas champagne in de hand, de pers te woord. Beiden hadden een glimlach tot over de oren op het gezicht, maar waren nu reeds bezig met volgend seizoen.

Roger Vanden Stock stond te glunderen toen hij de pers te woord stond, maar de vermoeidheid van de voorbije dagen was nog steeds van zijn gezicht af te lezen. "Als je kampioen wordt, wil iedereen een interview", lacht een ontspannen Anderlecht-voorzitter. "In combinatie met het feestje van zondag is dat dodelijk. Ik ben er ook geen dertig meer hé."

Nog vier matchen

Anderlecht moet nog vier matchen spelen die eigenlijk nog van weinig betekenis zijn voor de club. Hoe gaan ze die aanpakken? "Wij gaan onze sportieve plicht doen", aldus Vanden Stock, die daarmee niet beweert dat ze nog steeds de drive hebben van de vorige wedstrijden. "Euforie kan in twee richtingen werken. Ofwel ga je voort op je elan, ofwel is de druk in zo'n mate van de ketel dat het allemaal niet meer hoeft. Natuurlijk zullen er een paar spelers een kans krijgen. Dat verwachten de supporters ook van ons."

Frutos komt

"Wasilewski en Polak worden ook nog minstens vijf minuten op het veld verwacht", gaat de preses verder. "Dat is het moment waar veel mensen op wachten. En dan hebben we het nog niet eens over het afscheid van Frutos. Die zou nu toch op tijd hier geraken. Zijn vrouw moet wel bevallen, maar ze heeft hem praktisch verplicht om terug naar hier te komen om de titel te vieren. Hij hing direct na zijn babbel met zijn vrouw aan de lijn om te zeggen dat hij overvliegt."

Direct na het laatste fluitsignaal op het veld van Brugge leek Vanden Stock bijzonder geëmotioneerd. "Ik dacht direct aan mijn vader", knikt Vanden Stock. "Het is de eerste titel na het overlijden van papa. Dat is toch normaal dan. Voor mij is het trouwens mijn zesde titel als voorzitter. (Kijkt naar Herman Van Holsbeeck) Voor jou nog maar de vierde hé. (lacht)"

Jacobs

De voorzitter en zijn trainer zijn twee handen op één buik en dat bevestigde Vanden Stock nog maar eens. "Dit is de eerste trainer waarmee ik me zo goed versta", bevestigt hij. "Bij vorige trainers had ik soms dat ik niet begreep waarom hij een bepaalde vervanging of wissel deed, bij Ariël Jacobs weet ik gewoon wat hij gaat doen. We zitten op één lijn. En hij kan zich aan alle omstandigheden aanpassen. Daarbij stelt hij zichzelf constant in vraag, iets wat ik ook doe."

Over volgend seizoen is hij over één punt duidelijk. "De ambities zijn groot: we moeten ons plaatsen voor de Champions League en het daarin goed doen", legt de voorzitter een pak druk op de schouders van zijn kern. "We zijn het eerste reekshoofd in de voorrondes, daar moeten we van profiteren. Of er niet te veel mensen gaan vertrekken? Boussoufa heeft al duidelijk gezegd dat hij zal blijven. Juhasz praatte over vertrekken, maar spreekt nu meer over het verlengen van zijn contract dan over een transfer. En Van Damme willen we zeker houden ondanks de interesse van andere clubs. We zullen daarvoor zeker een inspanning doen. Hopelijk blijven de Russische miljardairs weg."

Versterkingen en stadion

Versterkingen zullen er moeten komen en de posities die prioriteit hebben zijn duidelijk. "Een spits moet er zeker bijkomen. We gaan toch niet enkel met Lukaku in de CL gaan spelen? Sidibe? Daar zeg ik geen ja of nee op!"

De eerste zorg van Roger Vanden Stock betreft echter niet de kern. "De verbouwing van het stadion is voor mij prioriteit. 2013 moet dat voltooid zijn. We zijn er meer en meer over aan het nadenken om het in één ruk te laten gebeuren. Alles in één keer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties