Defour: "Soms doodgeërgerd aan wedstrijdmentaliteit"

Defour: "Soms doodgeërgerd aan wedstrijdmentaliteit"
Foto: © SC

Steven Defour heeft bijna drievierde van het seizoen aan de kant gestaan. Van daar had hij een goed zicht op het desastreuze seizoen dat Standard doormaakte.

"Dat we Play-off I niet haalden, zit me hoog, maar we eindigden achtste omdat we niet goed genoeg waren en daarmee basta!", aldus de Standard-aanvoerder in HLN. "Europa heeft dat maar lichtjes kunnen camoufleren. De spelers zijn voor 75% verantwoordelijk. Ik heb me soms doodgeërgerd aan de wedstrijdmentaliteit. Maar wie niet speelt, heeft geen recht van spreken."

Defour blikt al vooruit naar volgend seizoen, waarin hij er weer wil staan. "Ik voel me nu heel goed. Soms doet mijn voet nog een beetje pijn maar dat is normaal volgens de dokters", aldus Defour die bijtekende tot 2015. "De directie zegt dat we weer moeten meedoen voor de titel. Dan ga ik er ook van uit dat ze ons daarvoor de middelen geven."

Bij de landskampioen van de voorbije twee seizoen vertrekt immers heel wat volk. "Het vertrek van Jovanovic, De Camargo en mogelijk Mbokani en Dalmat vang je niet op met enkel de terugkeer van Benteke. Ik ben er echter gerust in dat er werk gemaakt wordt van versterkingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties